Koirakuvaus

Tarkkaavainen ilme, heiluva häntä, syliin hyppäävät tassut. Koirien kuvaaminen tulee minulle luonnostaan, koska olenhan koiraihminen. Sain ensimmäisen oman koirani jo vuonna 1995 ja sen jälkeen meillä on ollut yksi tai useampi koira karvaamassa lattioitamme. Tällä hetkellä minulla on kaksi omaa koiraa Helmi ja Sissi. Oikein mallioppilaat kuvaukseen – tai sitten ei! Helmiä ei voi pitää irti, koska hän katoaa saman tien horisonttiin ja Sissi laittaa joka kuvassa korvansa luimuun. Silti olen onnistunut saamaan omistakin koiristani onnistuneita otoksia.

Koirakuvauksessa koiran omistaja tai ohjaaja toimii avustajana. Kuvaustilanteessa tulee pysyä rentona, jotta myös koira on oma iloinen itsensä. Kuvaukseen on hyvä ottaa mukaan koiralle maistuvia nameja ja/tai lempilelu. Koira tulee myös ennen kuvausta harjata ja tarvittaessa pestä. Olisi hyvä, jos koiraa voisi pitää kuvaustilanteessa irti, mutta jos ei, niin kuvausta varten koiralle tulee laittaa panta ja ohut hihna (ei valjaita). Koiran tulisi osata myös pysyä paikalla käskystä.

Kuvauspaikaksi koirakuvaukseen sopii mainiosti esimerkiksi kaunis puisto- tai metsämiljöö. Luonnossa koira rentoutuu ja on vapautuneempi. Kuvauspaikka voi olla vaikka oma tuttu lenkkipolku tai lähimetsä. Rekvisiitta koirakuvauksiin ei useinkaan tarvita, vaan se löytyy ympäristöstä itsestään, esimerkiksi kaatunut puu tai iso kivi. Koirakuvia voidaan ottaa kaikkina vuoden aikoina.

Koirakuvauksen hinta on 170 eur/5 kuvaa tai 245 eur/10 kuvaa. Kuvaukset sisältävät 1 tunnin kuvausajan, valintagallerian ja 5-10 huolella käsiteltyä digikuvatiedostoa.

Koirakuvaus miljöössä - Lahti